Een uitdagend pad van vallen en opstaan

Toen ik ~ Inge Vandecaetsbeek ~ in mei 2017 Social Balance oprichtte, was het initiële plan om ondernemers te ondersteunen in hun social media strategie. Al snel kwam ik tot de vaststelling dat vele ondernemers er moeite mee hadden om zich zichtbaar te maken op Facebook, op Instagram, via video. Vervolgens besloot ik om ondernemers te gaan coachen op zichtbaarheid.


Ook dat bleek onvoldoende voor de ondernemers die een begeleiding bij mij volgden. Er was een andere laag nodig, een meer diepgaande laag.

 

Als cognitief hoogbegaafde - of hoe je het ook wil noemen - streefde ik ernaar om het grotere geheel snappen. Ik wilde begrijpen hoe het kwam dat de ondernemers die ik begeleidde weliswaar eventjes vooruit kwamen dankzij coaching, maar niet diepgaand genoeg. Het leek alsof er telkens een terugval kwam. 

Ik besloot om dieper te gaan graven en om te gaan onderzoeken wat de oorzaak was van het gebrek aan zelfvertrouwen, aan zelfinzicht, aan faalangst, aan uitstelgedrag. Hoe kon ik ondernemers beter begeleiden? Hoe kwam het dat coaching niet volstond? Hoe kwam het dat deze ondernemers tijdelijk vooruit kwamen maar telkens weer een terugval kenden?

 

Mijn crash in 2018

In 2018 ben ik een aantal maanden gecrasht. Ik kwam zelf niet meer vooruit. Mijn onderneming kwam volledig stil te vallen.
Ik kwam erachter dat ik nog kampte met onverwerkte traumastukken uit mijn kindertijd. Dit vormde het begin van mijn transformatieproces. 

 

Wat er gebeurt bij traumaverwerking is dat je stilaan tot het besef komt dat je authenticiteit lange tijd verstopt zat onder dik traumastof, verscholen achter een masker. Zo ook bij mij. Ik was de weg kwijt. Hoe wilde ik verder met mijn leven? Wie was ik eigenlijk? Hoe wilde ik Social Balance verder vormgeven?


Opnieuw rechtgeveerd in 2019 ~ begeleiding via Social Balance, Spinning® en Youth Start
 

In 2019 heb ik besloten om een nieuwe koers te varen met Social Balance. Mijn marketingactiviteiten zijn naar de achtergrond geplaatst. Ik concentreer mij nu vooral op het begeleiden van mensen in holistische zin.  

Tot in 2021 was ik eveneens actief als freelancer voor de organisatie YouthStart. In het najaar van 2021 heb ik beslist om deze activiteiten te minderen en om mij meer te focussen op de core business van Social Balance. 

 

1x/week vind je mij op de Spinning bike als instructrice Spinning® (Indoor Cycling) in een sportcentrum. Indoor Cycling is voor mij de ideale manier om mijn gedachten te verzetten, emoties te doorwerken via de muziek, verbinding te voelen via de groepsenergie.

 

Uitbreiding in 2022
 

In de loop van 2022 heb ik beslist om het business model van Social Balance aan te passen ~ uit te breiden. Uitbreiding in aanbod (opening pop-up store, meer (groeps)trajecten), uitbreiding in doelgroep (minder specifiek gericht op hoogbegaafdheid). 

 

In november 2022 gaat de eerste Social Balance Store open 🎁 Een warme, charmante winkel waarin holistisch welzijn centraal staat. In de Social Balance Store verkopen we warme geschenkjes voor jezelf én voor een ander. Naast geschenken vind je er een mooi aanbod in bloemenremedies, kristallen, sprays/oliën voor het balanceren van chakra's, natuurlijke geurkaarsen - al dan niet verrijkt met kristallen - , kristalzepen.

 

De reden voor bovenstaande uitbreiding kan je vinden binnen het gegeven 'balans'. Voor mezelf was het té pittig om mensen enkel 1 op 1 te begeleiden. Dat voelde uit balans.

 

Mede dankzij de opening van de Social Balance Store & dankzij de medewerking van mijn dochter Estée kan ik de activiteiten van Social Balance meer spreiden, luchtiger maken, meer balans creëren. 

 

Dankzij het ruimere aanbod wil ik ook mensen kunnen ondersteunen die niet de nodige financiële middelen hebben om 1 op 1 begeleiding bij mezelf te volgen. 


Cliënten van Social Balance

Mensen die hun weg vinden naar de praktijk van Social Balance hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken: ze voelen zich vaak onbegrepen in deze maatschappij, ze hebben een erg uitdagende levensloop achter de rug, ze voelen zich 'uit balans', ze zijn op zoek naar hun ware kern. Emotioneel trauma (vaak na narcistisch misbruik), spiritueel trauma (vaak door miskenning van spirituele gaves) en/of seksueel trauma (vaak door incest) komt vaak terug als thema bij de cliënten die ik begeleid.

 

De kant-en-klare oplossing

Verwerking van chronisch en complex trauma is een proces. Het is een pad van vallen en opstaan. Er is geen 'quick fix'. Vroeger zei ik ook vaker 'er is geen magische formule'. Intussen heb ik ontdekt dat er wél een magische formule is. Die magische formule is echter een individueel recept. Samen met mijn cliënten ga ik op zoek welke ingrediënten nodig zijn voor hun magische formule ~ voor hun magische recept. Gezien ieder persoon uniek is & gezien ieder persoon trauma anders beleeft, vind ik een individuele aanpak cruciaal. Dit gezegd zijnde, heb ik ontdekt dat er een aantal formules ~ ingrediënten zijn die een soort van magisch werken bij elke persoon 💞 Die magische ingrediënten kan je bij Social Balance vinden. Letterlijk & figuurlijk.

 

Traumaheling is absoluut mogelijk

Ik geloof er heel sterk in dat heling van trauma mogelijk is. Absoluut, hoe chronisch en complex het ook is. Ik sta vaak versteld hoeveel veerkracht mensen bezitten. Ik geloof dan ook sterk in de kracht van zelfheling. We hebben alles in onszelf om ons te helen én we kunnen sterk ondersteund worden door Moeder Natuur en allerhande kosmische energieën. Vaak zijn we echter tijdelijk de weg kwijt. Meer dan eens zitten ons verstand, belemmerende overtuigingen en energetische blokkades ons in de weg.


Mensen vragen mij vaak: 'kan ik volledig helen van trauma'. Dat is een vraag waarop ik geen kort antwoord kan geven. Dat hangt ervan af. Ook dat is uniek en persoonlijk. Bovendien kunnen we ons de vraag stellen 'wat is volledige traumaheling?' Er heerst immers ook collectief trauma. Als we dat mee in acht nemen, dan is volledige heling als mens op dit ogenblik niet mogelijk.

Pleasure in therapy

Wanneer cliënten tot bij Social Balance komen, is het streven om cliënten compassievol te ontvangen, om écht te luisteren. Het kan erg helend voor cliënten indien er iemand is die écht luistert, iemand bij wie ze zich gezien en gehoord voelen. De woorden empathie, compassie, respect, vertrouwen en discretie staan steeds centraal.

Maar ook de woorden humor en licht. Hoe uitdagend het verhaal ook kan zijn, er is altijd ruimte voor licht. De gerenommeerde traumatherapeut Bessel van der Kolk formuleerde het tijdens het congres Traumasporen (14 juni 2019) als volgt: 'We need more pleasure in therapy'. Ik ben het daar helemaal mee eens. Onderstaand vind je een opgewekte foto van ons beiden :-)

 

                              Bessel van der Kolk en Inge Vandecaetsbeek

 

Shamanic Healing

Op 15 augustus 2019 is sjamanisme opnieuw op mijn pad gekomen. Dat is een helingsvorm die wereldwijd wordt toegepast. De wijsheid van het sjamanisme is eeuwenoud. Ik sta telkens weer vol verwondering wat een transformerende resultaten het kan opleveren indien de aloude wijsheden van het sjamanisme worden gecombineerd met de moderne wetenschap binnen het gebied van heling van complex trauma. 

Autonomie bij de cliënt

Ik beschouw mijn werk als geslaagd zodra het zelfregulerend helingsvermogen van de cliënt weer geactiveerd is. Ik geloof heel sterk in de kracht van ieder van ons 🍀


 

Social Balance - Inge Vandecaetsbeek

Welkom bij Social Balance

Misschien herken je je in een aantal aspecten van wat ik schrijf. Weet dat je niet alleen bent.

Vele mensen op deze planeet zijn uit balans, leven het leven van een ander. Ze weten en voelen niet meer wie ze diep van binnen zijn. Hun authenticiteit is zoek, bedolven onder traumastof, verscholen achter allerhande - vaak maatschappelijk gewenste - maskers.

Leven met een masker op is erg vermoeiend. We kunnen hierdoor totaal uit balans raken, oververmoeid, komen in een burn-out of bore-out terecht, worden psychisch ziek, worden fysiek ziek, begrijpen onszelf niet meer, gaan twijfelen aan ons bestaansrecht.

Het vergt veel moed, durf en doorzettingsvermogen om voor jezelf te kiezen ~ om maskers af te werpen

Na jaren van anderen pleasen, was het ook voor mij geen sinecure om eindelijk voor mezelf te kiezen, om te kiezen voor balans, om een leven te gaan leiden zoals ik dat wilde. Dat lag totaal buiten mijn comfortzone.

Het goede nieuws is dat het gelukt is. Met veel vallen en opstaan weliswaar.
Betekent dit dat het alle dagen rozengeur en maneschijn is? Nee hoor.
Ik heb ook wel eens mindere dagen of momenten. Dat is wat ons menselijk maakt. 

Het mooie is dat ik dit steeds sneller kan keren, maar ook dat ik intussen geleerd heb om pijn en intense emoties te omarmen. Ik voel nu goed aan wat ik nodig heb, kan veel beter grenzen stellen, goed voor mezelf zorgen, durf 'nee' te zeggen, sta opnieuw in contact met mijn lichaam én ik durf mijn talenten authentiek in de wereld te zetten 🌏

Als je graag samen met mij op pad gaat in je verdere transformatieproces nodig ik je uit om eerst de website van Social Balance wat door te lezen. Als dat resoneert met jou, kan je mij contacteren om een afspraak vast te leggen voor een gesprek, een losse healing of voor een traject waarbij we een aantal maanden samen op pad gaan.

Meer informatie omtrent de types begeleidingen kan je hier vinden