Wat is een Sun Healing ~ Sami Healing?

Wat is de Sun Healing?

De Sun Healing is gebaseerd op de Sami Healing vanuit het Inca Sjamanisme. Tijdens de Sun Healing wordt er gewerkt met de lichtenergie van 4 kosmische zonnen. Uit respect voor de Inca-traditie zal ik de naam Sami Healing ook blijven gebruiken.  

Sun healing - Sami healing Social Balance Inge Vandecaetsbeek

Alvorens verder in te gaan op deze mooie healingsvorm, deel ik graag wat meer achtergrond omtrent het Inca Sjamanisme.

Wat is (Inca) Sjamanisme?

Het Q'ero of Inca Sjamanisme stamt af uit Peru. Het is een natuurgeneeswijze. De Q'ero indianen zijn directe afstammelingen van de Inca's, ook wel kinderen van de zon genoemd. De Q'ero indianen leven in Peru in de centrale Andes, op 4000-5000 meter hoogte.

Volgens de Q'ero indianen bestaat alles uit levende energie. In hun visie zijn er 2 goddelijke bronnen: de Kawsay Pacha ~ Kosmos ~ en Pachamama ~ Moeder Aarde. 

Er bestaan verschillende stromingen Sjamanisme vanuit alle delen van de wereld. Op een gegeven moment zijn we hier echter steeds meer de connectie met Moeder Natuur, Moeder Aarde, de Kosmos, met oude wijsheden kwijtgeraakt. De ratio heeft het overgenomen, ten nadele van de connectie met ons eigen lichaam, ten nadele van de connectie met de energieën om ons heen.

Sun Healing - Sami Healing bij Social Balance

Ik heb er in 2019 voor gekozen om te starten met een opleiding gebaseerd op het Inca Sjamanisme. Dit vooral omwille van de sterke verbondenheid met Moeder Aarde, met Vader Zon en omwille van het feit dat deze vorm zo puur mogelijk bewaard is. De Q'ero indianen hebben eeuwenlang afgesloten geleefd van de buitenwereld. Ze zijn erin geslaagd om zich onvindbaar te maken tijdens het Spaanse bewind.

Vanaf 2020 ben ik mij verder gaan verdiepen in sjamanistische strekkingen dichter bij huis, zoals het Keltisch Sjamanisme.

Hoe werkt een Sun Healing ~ Sami Healing en wat is het doel?

Vaak is ons energieveld verstoord door allerhande factoren. Een sterk verstoord energieveld kan zich vervolgens vertalen in lichamelijke klachten. Ziektes beginnen vaak in het energetische lichaam. Wanneer ze daar niet worden aangemaakt, komen ze terecht in het meer dichte lichamelijke lichaam. Het is dan ook belangrijk dat we ons energieveld zuiver houden en regelmatig reinigen.

Het doel van de Sami Healing is het reinigen van het energieveld en vervolgens lichte energie door het lichaam te laten stromen. 

Tijdens een Sami Healing werken we in verbinding met de 4 zonnen uit de Inca kosmologie: 

☀️ saminchakuy ~ Centrale Zon
☀️ tullunchakuy ~ Venus
☀️ yawarchakuy ~ Orion
☀️ kallpachakuy ~ Mercurius

De Sami Healing is een zachte healingsvorm. Sami staat voor lichte, zuivere energie. De tegenpool van Sami energie is hucha, hetgeen staat voor zware energie.

Tijdens een Sami Healing werken we met de lichte energie van de zonnen. Zware energie (hucha) sturen we naar de tweede laag van de aarde.

Wat is het effect van een Sami Healing?

Zoals gezegd, is een Sami Healing een zachte, lichte healing. De effecten zijn voor iedereen verschillend. Bij mezelf werkt deze healing letterlijk verlichtend. Ik voel me erna lichter, zowel energetisch als lichamelijk als mentaal.

Levensenergie gaat vrijer stromen. Emotionele pijn wordt verzacht. Fysieke klachten verminderen. Twijfels nemen af. Inspiratie neemt toe. 

Hoe lang werkt de Sami Healing door?

Gezien de zachtheid van deze healing kan de Sami Healing regelmatig toegepast worden. Een Sami Healing kan enkele dagen tot enkele weken doorwerken. Bij mezelf pas ik deze healing toe zodra ik voel dat er zich opnieuw zwaarte is aan het opbouwen in mijn energieveld.

Word je aangeraakt tijdens deze healing?

Aanraking tijdens Sami Healing - Social Balance

Er is sprake van lichte directe, fysieke aanraking. Als je daar moeite mee hebt, kan je mij dat van tevoren aangeven. Ik zal daar te allen tijde rekening mee houden.

Wordt deze healing staand, zittend of liggend uitgevoerd?

Dat kan je zelf kiezen, wat voor jou het comfortabelst voelt. De meeste mensen opteren voor staand.

Wordt er gesproken tijdens de healing?

Tijdens de healing zelf wordt er minimaal gebabbeld. De reden hiervoor is dat praten een cognitief proces is. Westerse mensen leven heel erg vanuit cognitie, vanuit verstand. Tijdens de healing krijg je de kans om in stilte naar binnen te keren, om te voelen wat de lichte Sami-energie met jou doet. Ik geef tussenin wel kort aan wat ik doe om het gevoel van veiligheid te versterken.

Van tevoren en na de effectieve healing voorzie ik tijd om samen een gesprek te voeren. De intentie is om deze gesprekken licht en luchtig te houden, in overeenkomst met de zachte, lichte en heldere Sami-energie.

Tijdens de healing gebruik ik woorden uit het Quechua. Het Quechua was de belangrijkste voertaal binnen het Inca-rijk. Ik kies ervoor om het Quechua ook te gebruiken tijdens healingen uit respect voor de traditie van de Inca's. Soms spreek ik die woorden luidop.

Hoeveel kost een Sun Healing ~ Sami Healing en hoe lang duurt het?

Het tarief voor een Sami Healing bedraagt €100. De healing zelf duurt ongeveer een kwartiertje. In totaal voorzie ik een uur voor jou zodat we van tevoren en erna samen ervaringen kunnen uitwisselen. Het is ook mogelijk om de healing te combineren met een wandeling. Dat is een mooie combinatie. Zo blijven we in verbinding met Moeder Natuur 🍀 Voor de combinatie healing + wandeling geldt het uurtarief van €100/uur.

Is mijn trauma opgelost na een Sami Healing?

Cliënten waarmee ik werk, kampen meestal nog met (restanten van) chronisch en complex trauma. Voor het oplossen ~ helen van chronisch en complex trauma bestaan geen quick fixes, geen magische toverformules. Een Sami Healing gaat in die zin jouw trauma niet volledig oplossen.

Wat ik wel heel sterk merk in mijn eigen helingsproces en in dat bij mijn cliënten, is dat het reinigen van ons energieveld cruciaal is om diepgaand en duurzaam te helen. Zelf noem ik de Zon wel eens de beste trauma healer 🌞 Ik voel, ervaar en zie telkens weer wat een heilzaam effect Zonne-energie op ons heeft. In dat opzicht kan ik deze Sami Healing alleen maar aanraden als waardevolle aanvulling in traumahelingsprocessen.

Waar vinden healingen plaats?

Ik voer deze Sun Healing het liefst face-to-face uit, in Bilzen (Belgisch Limburg).

Hoe kan ik een afspraak maken voor een healing?

Ik ben het makkelijkst bereikbaar via email. Mijn streven is om mailtjes steeds binnen de 48u te beantwoorden.

Stuur hier een mailtje om een afspraak te boeken


Mocht je liever telefonisch een afspraak maken, dan kan je mij bellen op nummer 0474 960426 (vanuit België) of 0032 474 960426 (vanuit Nederland). Mocht ik niet meteen opnemen, kan je een berichtje achterlaten op mijn voicemail. Ik bel je dan zo snel mogelijk terug.

Be Bright ~ Be You ☀️