Trauma helen via de wijsheid van sjamanisme

Hoe Shamanic Healing op mijn pad kwam

Toen ik in 2016 besloot om opgelopen trauma diepgaand te gaan helen, was dat de start van een uitdagend pad geplaveid met vele uitdagingen.

Wat al snel bleek, was dat de traditionele Westerse hulpverlening mij niet de antwoorden~hulp kon bieden waarnaar ik op zoek was. Hulpverleners in België en Nederland bleken onvoldoende kennis te hebben omtrent het holistisch helen van chronisch & complex trauma bij volwassenen met een neurodivergent (autisme, OCD, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD) brein. 

De hulpverlening in de Lage Landen bleek weinig tot geen kennis te hebben van chronisch en complex trauma. Laat staan dat ze voldoende kennis en inzichten hadden omtrent het helen van chronisch en complex trauma bij volwassenen met een brein dat anders functioneert dan de doorsnee medemens.

Ik heb mij vervolgens zelf verdiept in alle mogelijke theorieën, methodes en geneeswijzen om trauma te helen. Ik was vastbesloten om mezelf diepgaand te helen én om deze kennis verder te verspreiden in de wereld.

Massa's boeken heb ik gelezen, congressen gevolgd, therapieën uitgetest zowel alternatief als traditioneel. 

Tot ik op 15 augustus 2019 op het pad van Shamanic Healing kwam. Die dag betekende een keerpunt in mijn helingsproces. Alle puzzelstukjes vielen samen. Al mijn hele leven lang voel ik mij nauw verbonden met Maria. Het was volgens mij dan ook geen toeval dat het sjamanisme op mijn pad kwam op 15 augustus, Onze Lieve Vrouw Hemelvaart.

Shamanic Journeying Social Balance

Hoe we onszelf diepgaand kunnen helen via Shamanic Wisdom

Als je mij al een tijdje volgt en/of als je op deze website bent beland, is de kans groot dat je jezelf herkent in de kenmerken van neurodivergentie en van trauma. 

Heel graag deel ik met jou hoe jij net als ik diepgaand kan helen.

Om trauma bij ons te helen, is er een holistische aanpak nodig. Een aanpak die verder kijkt dan het louter rationele.

Sjamanen zijn in mijn ogen de neurodivergents die de sleutel tot traumaheling in handen hebben. Het zijn wijze Wounded Healers die erg nauw verbonden zijn met de Natuur én met de werelden van Spirits.