Over vrouwelijk ondernemerschap

Wanneer je surft naar mijn pagina omtrent tarieven & mogelijkheden tot begeleiding zal je als eerste de quote 'Strive not to be a success, but rather to be of value' als eerste tegenkomen. Deze quote komt van Albert Einstein.

Die quote staat daar niet zomaar. Succes betekent voor mij effectief waardecreatie. 

Waardecreatie voor mezelf en waardecreatie voor mijn cliënten.

Deze insteek valt onder het nieuwe ondernemen, onder het ondernemen vanuit vrouwelijke energie. Dit is een wezenlijk andere insteek dan ondernemerschap vanuit het oude model, vanuit dominante, harde, mannelijke energie.

Hierbij wil ik heel duidelijk aangeven dat vrouwelijke energie losstaat van het gender. Idealiter is mannelijke en vrouwelijke energie mooi in balans zowel in mannen als in vrouwen. 

Vrouwelijke energie staat voor zorgen, zachtheid, puurheid, authenticiteit, eerlijkheid, flow, verbinding, intuïtie.

Waardecreatie Social Balance Inge Vandecaetsbeek

Wanneer je als ondernemer op zo'n manier wil ondernemen, is de kans groot dat een opleiding bij een business coach die onderneemt vanuit (verouderde) mannelijke energie niet echt gaat resoneren met jou.

Gelukkig zie ik stilaan meer business coaches verschijnen die ondernemen vanuit vrouwelijke energie. Een hele mooie evolutie. Tip voor de ondernemers onder jullie die zich willen laten bijstaan door een business coach: voel heel goed aan of de gebrachte energie, de werkwijze bij jou past. Voel goed aan of je tot bij deze business coach bent gekomen op een zachte manier. 

Het tegengestelde - vanuit verouderde mannelijke energie - is dit: je voelt alsof je geen keuze hebt.

Het voelt alsof je dit MOET doen, je hebt een angstig gevoel gekregen, een gevoel dat je gaat 'mislukken' als je niet ingaat op dit specifieke aanbod. Dat gevoel klopt niet. Dit zijn neuromarketing trucs. Trucs waarbij er ingespeeld wordt op angst, op onverwerkte pijn. Helaas werken deze trucs vaak bij (startende) ondernemers die nog met onverwerkt trauma kampen. Om die reden ligt het thema me nauw aan het hart.

Ondernemers die al een traumatisch leven achter de rug hebben, verdienen het om eindelijk in verbinding te mogen gaan. Om op een eerlijke, zachte, authentieke manier begeleid te worden.

Dus nogmaals: voel goed aan of de gebrachte energie klopt. 

Mocht je als startende ondernemer overigens het gevoel hebben dat je nog met onverwerkt trauma kampt en je vraagt je af hoe je dit verder kan helen, ben je altijd welkom voor begeleiding. Dat kan in de vorm van een gesprek, van een wandeling, van een healing.

Informatie omtrent tarieven voor gesprekken ~ healingen