A girl with a mission - update 5/10/2018

Het begint allemaal met een klein meisje dat droomt van liefde, licht, rust, warmte en genegenheid.

Het meisje groeit op en besluit om in Antwerpen te gaan studeren voor vertaler Frans en Italiaans. Een degelijke kennis Frans is immers wel handig in België. En Italiaans? Dat spreekt voor zich. Ze hoopt immers om later in het zonnige Italië te gaan wonen. 

Na haar studies gaat ze werken voor een aantal modelabels. Fijn, zo kan ze haar voorliefde voor esthetiek volgen én de modetalen Frans en Italiaans ten volle gebruiken.

Het idee om een eigen winkel te openen, komt stilaan opzetten. 
Die stap durft ze echter niet te zetten...

Op haar dertigste wordt het meisje moeder, een fulltime werkende moeder.
Helaas zijn haar vorige jobs in fashion niet meer te combineren met het moederschap en maakt ze een grondige carrièreswitch: ze besluit om in de chemiesector te gaan werken.

Qua verloning, aantal verlofdagen en flexibiliteit kan dat tellen. 
Zo kan ze fulltime blijven werken, ook nadat er op haar zesendertigste een tweede kindje bijkomt.

Het idee van een eigen winkel blijft sluimeren, maar - zet dat maar snel opzij - dat is niet te combineren met het moederschap. Ze heeft immers bij haar eigen ouders en grootouders ervaren dat zelfstandig zijn geen pretje is.

Intussen is het meisje uitgegroeid tot een volwassen vrouw van veertig, met een lieve partner en twee geweldige kids.

De kriebel voor het ondernemen laat haar echter niet los ...

Op haar eenenveertigste trekt ze eindelijk haar stoute schoenen aan en opent ze haar eigen webshop. Eindelijk kan ze een stukje van haar droom waarmaken.

Gezien de dame nog steeds houdt van designer labels, van dure reizen én van mooie auto's besluit ze om haar job in de chemie toch maar niet op te zeggen. Zo’n financiële zekerheid is toch goud waard, is het niet? Iets met een gouden kooi of zo …

En zo gaat het een jaartje verder.

Fulltime mama, fulltime werken in het bedrijfsleven en fulltime de drijvende kracht achter haar webshop. Euh, dat is 3x fulltime in 1 zin ...

Het wordt allemaal teveel. Ze besluit om het een aantal maanden rustiger aan te doen.

Haar werkgever heeft hier alle begrip voor en samen bespreken ze hoe haar verdere toekomst binnen het bedrijf eruit komt te zien. Liefst van alles wil de chemiereus haar nog lang en veel in dienst houden. Met haar kennis, expertise en gedrevenheid is ze immers dé gedroomde werkkracht. Haar werkgever merkt echter dat haar hart niet binnen het bedrijf ligt.

En zo gebeurt het dat het meisje in maart 2016 besluit om haar carrièrejob volledig vaarwel te zeggen, en dit in goed overleg met haar werkgever. Bedankt DSM

Nu wordt het menens.

De dame is nu eindelijk volledig zelfstandig en besluit om met volle kracht vooruit te gaan. Haar webshop breidt steeds verder uit en ze besluit om een aantal pop-up stores te openen zodat ze haar online klanten ook fysiek kan ontmoeten. Super! 

Of toch niet? Pop-up stores in combinatie met een webshop blijken erg veel van haar energie te vergen. Bovendien besluit ze om tussendoor nog als freelance vertaler Italiaans te werken.
De vaste kosten blijven immers doorlopen. En een webshop blijkt niet zo’n interessant verdienmodel te zijn.

In het voorjaar van 2017 trapt de volhardende dame opnieuw de rem in. Ze besluit om nu eens eindelijk naar haar hart te luisteren en te gaan doen wat zij graag wil: anderen begeleiden in het neerzetten van hun levensmissie.

Het vergt ontzettend véél moed, zelfvertrouwen en durf om deze droom naar de praktijk om te zetten. Eigenschappen die in de loop der jaren zijn ondergesneeuwd, bedekt onder traumastof.

Dringend tijd om hulp in het leven te roepen. Ze besluit om allerhande cursussen te gaan volgen. Ze hoopt dat deze cursussen haar het antwoord gaan bieden op haar ware missie, op het naar voren komen van haar ware zelf.

Maar dat gebeurt niet.

€12 000 en een aantal teleurtellingen verder komt ze tot de conclusie dat er maar 1 persoon is die haar ware missie kan ontsluieren. En dat is zijzelf.

We schrijven nu mei 2018.

Social Balance is een feit. Wat ooit begon als een vage droom omtrent een eigen winkel is intussen uitgegroeid tot een missie. Een missie om anderen te begeleiden in bewustwording. Bewustwording omtrent onverwerkt trauma, bewustwording omtrent de waardevolle eigenschappen van hoogbegaafdheid.

S
ocial Balance krijgt steeds meer vorm.

Update 5 oktober 2018

In 2017 kwam ik tot het besef wat een immense impact trauma's veroorzaakt in mijn kindertijd op mijn leven gehad hebben.
Het resultaat was het ontstaan van een existentiële crisis in de loop van 2018.

Ik kon niet geloven dat ouders hun kinderen dergelijke vreselijkheden aandoen.
Ik kon niet geloven dat dit met mij gebeurd was.
Ik kon niet geloven dat er zoveel verborgen onrecht in de maatschappij was.

Het heeft ertoe geleid om ditmaal mijn eigen ongeheelde traumastukken diep in de ogen te kijken.
Deze crisis is aanleiding geweest voor het schrijven van mijn boek. 
Voor mij werkt schrijven helend.

Als ervaringsdeskundige wil ik met dit boek anderen een hart onder de riem te steken, hulpverleners de ogen verder openen, mezelf verder helen.
Er is wel degelijk een mooi leven mogelijk, ook na de meest vreselijke gebeurtenissen die ons zijn overkomen in de kindertijd.
Het kost echter vaak veel moed, durf, confrontatie, frustratie.

De wereld heeft nood aan mensen die moed tonen.
Aan mensen die het aandurven om diep verborgen trauma in de ogen te kijken.
Aan mensen die maskers durven afzetten.
Aan volwassenen die hun (hoog)begaafdheid volledig omarmen.
Aan ondernemers die gebaande paden durven te verlaten.

Together we can do this ♥