Durf hulp te vragen

Vind je het moeilijk om hulp te vragen of te aanvaarden?

Vele hoogbegaafde volwassenen die een moeilijke tijd achter de rug hebben, willen alles zelf oplossen. Klinkt jou dit bekend in de oren?

Vaak is dat ook hetgene dat je jezelf hebt aangeleerd, dat je jezelf hebt ingeprent:
* ik zal het maar alleen oplossen
* er is niemand die mij begrijpt
* er is niemand die zich bekommert om mij
* het heeft geen zin dat ik met iemand praat
* ik kan alles zelf

Misschien schaam je je voor je huidige gemoedstoestand. Misschien vind je het moeilijk om je kwetsbaar op te stellen. Misschien voel je je schuldig voor je 'zwakheid'. Misschien begrijp je zelf helemaal niet wat er momenteel met je aan de hand is.

Hoewel ik overtuigd ben van de kracht van zelfheling, ben ik ook overtuigd van de kracht van hulp aanvaarden, van heling in verbinding. Trauma oplossen in volledig isolement werkt niet. Wij mensen zijn nu eenmaal sociale wezens.

Je hoeft hier niet alleen doorheen. Het is ok om hulp te vragen, om je kwetsbaar op te stellen. Een vertrouwelijk, openhartig gesprek kan ontzettend opluchten ?

Dat kan een gesprek zijn met een therapeut of een Wounded Healer zoals mezelf, maar het kan ook perfect in de vorm van een gesprek of een telefoontje met een goede vriend(in), een collega, je partner, een familielid, ... 

Durf hulp te vragen Social Balance

Kleine waarschuwing & belangrijke tip

Kleine waarschuwing: wees voorzichtig aan wie je je kwetsbaar openstelt. Niet iedereen kan het aan. Niet iedereen heeft empathische skills. Niet iedereen weet hoe ermee om te gaan. Niet iedereen weet hoe te reageren. 

En belangrijke tip: als je een vertrouwenspersoon uitkiest, vertrouw op je intuïtie en op de stem van je lichaam. Je lichaam en je intuïtie kunnen feilloos aangeven wie te vertrouwen is en wie niet ?

Het vergt enige oefening omdat intuïtie en het luisteren naar onze lichaamstaal vaak bedolven liggen onder een laagje traumastof. Maar het kan ?

Het zijn vaak kleine subtiele aanwijzigingen die richting geven of een persoon het waard is om in vertrouwen genomen te worden. In deze blog heb ik een stukje geschreven over de intuïtie bij hoogbegaafde volwassenen die nog sporen van complex trauma vertonen: https://socialbalance.be/nl/blog/artikel/intuitie-bij-hoogbegaafden-met-complex-trauma

Mocht je graag een afspraak bij mij maken, ben je welkom.

Verdere info omtrent mijn werkwijze

Together we can do this