Dichter bij Moeder Natuur komen

Ik heb onlangs het boek 'Ode aan de Aarde. Ode aan Jou' van Pamela Kribbe gelezen. Een waardevol boek.

Het gaat over onszelf opnieuw verbinden met de natuur. Zowel met Moeder Natuur als met onze eigen natuur.

Wat voor mij een eye-opener was, is dit: als we bewuster gaan leven, dalen we af van ons hoofd naar ons hart. Dit zie je nu gebeuren bij vele hoogsensitieve mensen. Dat is mooi. Het is echter niet de eindbestemming.

En dat is nu net de valkuil. Wanneer we volledig leven vanuit ons hart, missen we iets: de connectie met de buik. Er is namelijk nog een afdaling nodig: die van het hart naar onze buik. 

Bij afdaling van hart naar buik ben je meer geaard. Om helemaal in het nu te leven, om te genieten van elke dag, om te genieten van overvloed, om te manifesteren, hebben we een samenwerking nodig tussen zowel hoofd, hart als buik. Alle 3.

In chakra-terminologie zou je kunnen stellen dat wanneer de afdaling naar de buik nog niet voltooid is, we onze bovenste chakra's wijd open hebben terwijl de onderste chakra's gesloten zijn. En ja, ook die onderste chakra's hebben we nodig. Dat is het verschil tussen zweven en geaard zijn.

Verder staan er in dit boek hele mooie afbeeldingen die je de pracht en de overvloed van de natuur tonen.

Want ja, er is overvloed. Ook voor jou. Ook jij verdient die overvloed.

Vele ondernemers die ik begeleid denken - om wat voor reden dan ook - dat overvloed niet aan hen besteed is. 

Jawel. Ook voor jou kan er overvloed zijn.

Hoe mooi zou het zijn om te leven vanuit je eigen natuur, in de flow van de natuur, om te leven vanuit overvloed, om te leven vanuit vertrouwen, om te leven zonder angst?

Ook jij bent het waard 💚