Carl Gustav Jung achterna ~ hoog-intuïtiviteit

Eerlijk gezegd weet ik niet of de term 'hoog-intuïtief' correct vertaald is. Ik vermoed van wel.

Intussen kennen de meesten van jullie de termen hoogsensitief en hoogbegaafd. Wel, hoog-intuïtief gaat nog een stapje verder.

Hoog-intuïtieve mensen zijn sowieso hoogsensitief, maar hebben daarnaast een uiterst scherpe intuïtie. Albert Einstein, Carl Gustav Jung en Steve Jobs zijn enkele voorbeelden. Volgens mij was de betreurde dj Avicii dat ook 🌸

Nu de trilling op aarde gestegen is, verwacht ik dat steeds meer hoogsensitieve mensen zich zullen herkennen in hoog-intuïtiviteit.

Zelf ben ik erachter gekomen dat ik hoog-intuïtief ben sinds ik ondernemers coach. Tijdens mijn coachingsgesprekken stel ik telkens 'als bij wonder' de juiste vragen. Op een gegeven moment had ik er zelfs schrik van. Ik begreep niet waar die vragen vandaan kwamen.

Vanuit mijn intuïtie dus.
Je zou het ook kunnen omschrijven als een afstemmen op het 'veld' zoals sommigen het noemen.

Zo'n verhoogde intuïtie heeft ook iets weg van helderziendheid. En nee, ik ga geen waarzegster worden 😊

Het is wel zo dat ik bepaalde gebeurtenissen van tevoren aanvoel.

Dat heeft ook zijn voordelen.

Ik ben nu bijvoorbeeld minder ongerust. Voorheen was ik een overbezorgde mama. Wanneer ik nu schrik heb, luister ik naar mijn intuïtie. Meestal brengt mij dat tot rust 🌸

Ik vind nog niet veel Nederlandstalige literatuur omtrent het thema. Dus heb ik besloten er mijn eigen boek over te schrijven. Het wordt een boek over mijn levensverhaal waarin die hoog-intuïtiviteit zal verweven worden.

Eigenlijk weet ik al sinds mijn 6 jaar dat ik hoog-intuïtief ben. Door allerhande trauma is dat vervolgens naar de achtergrond verschoven. Nu ik die trauma's verwerkt heb, is de intuïtie er weer.

De rest volgt in mijn boek 💖