Carl Gustav Jung achterna ~ hoog-intuïtiviteit

Eerlijk gezegd weet ik niet of de term 'hoog-intuïtief' correct vertaald is. Ik vermoed van wel.

Intussen kennen de meesten van jullie de termen hoogsensitief en hoogbegaafd. Wel, hoog-intuïtief gaat nog een stapje verder.

Hoog-intuïtieve mensen zijn sowieso hoogsensitief, maar hebben daarnaast een uiterst scherpe intuïtie. Albert Einstein, Carl Gustav Jung en Steve Jobs zijn enkele voorbeelden. Volgens mij was de betreurde dj Avicii dat ook 🌸

Nu de trilling op aarde gestegen is, verwacht ik dat steeds meer hoogsensitieve mensen zich zullen herkennen in hoog-intuïtiviteit.

Zelf ben ik erachter gekomen dat ik hoog-intuïtief ben sinds ik ondernemers coach. Tijdens mijn coachingsgesprekken stel ik telkens 'als bij wonder' de juiste vragen. Op een gegeven moment had ik er zelfs schrik van. Ik begreep niet waar die vragen vandaan kwamen.

Vanuit mijn intuïtie dus.
Je zou het ook kunnen omschrijven als een afstemmen op het 'veld' zoals sommigen het noemen.

Zo'n verhoogde intuïtie heeft ook iets weg van helderziendheid. En nee, ik heb geen ambities om de toekomst te voorspellen 😊

Ik vind nog niet veel Nederlandstalige literatuur omtrent het thema. Gelukkig is er tegenwoordig wel steeds meer aandacht voor hoogbegaafdheid. Ik heb overigens al vaak in mijn coachings ervaren dat hoogbegaafde ondernemers vele kenmerken van hoog-intuïviteit vertonen. 

Eigenlijk weet ik al sinds mijn 6 jaar dat ik hoog-intuïtief ben. Door allerhande trauma is dat vervolgens naar de achtergrond verschoven. Nu ik die trauma's steeds meer verwerkt heb, is mijn intuïtie weer aangescherpt.

Handig voor mezelf, maar evenzo om mijn klanten deskundig, integer én intuïtief te begeleiden 💖