Carl Gustav Jung achterna ~ hoog-intuïtiviteit

Eerlijk gezegd weet ik niet of de term 'hoog-intuïtief' correct vertaald is. Ik vermoed van wel.

Intussen kennen de meesten van jullie de termen hoogsensitief en hoogbegaafd. Wel, hoog-intuïtief gaat nog een stapje verder.

Hoog-intuïtieve mensen zijn sowieso hoogsensitief, maar hebben daarnaast een uiterst scherpe intuïtie. Albert Einstein en Carl Gustav Jung zijn enkele voorbeelden. 

Mocht je graag meer willen lezen over hoog-intuïtiviteit kan ik je het boek 'Highly Intuitive People' van Heidi Sawyer warm aanbevelen. 

Zelf ben ik erachter gekomen dat ik hoog-intuïtief ben op het ogenblik dat ik begon met het coachen van ondernemers. Tijdens mijn coachingsgesprekken stelde ik blijkbaar telkens 'als bij wonder' de juiste vragen. Op een gegeven moment schrok het me zelfs een beetje af. Ik begreep niet waar die vragen vandaan kwamen.

Vanuit mijn intuïtie dus.
Je zou het ook kunnen omschrijven als een afstemmen op het 'veld'.

Ik vind nog niet veel Nederlandstalige literatuur omtrent het thema. Gelukkig is er tegenwoordig wel steeds meer aandacht voor hoogbegaafdheid. Ik heb al vaak in mijn coachings ervaren dat hoogbegaafde ondernemers vele kenmerken van hoog-intuïviteit vertonen. 

Eigenlijk weet ik al sinds mijn 6 jaar dat ik hoog-intuïtief ben. Door allerhande trauma is dat vervolgens naar de achtergrond verschoven. Nu ik die trauma's steeds meer verwerkt heb, is mijn intuïtie weer aangescherpt. En durf ik er weer op te vertrouwen.

Dat wens ik jou ook toe : een verscherpte intuïtie, het gevoel dat je weer op je intuïtie kan & mag vertrouwen. Het maakt het leven zoveel rustiger, makkelijker én het helpt in het nemen van beslissingen. Op alle vlakken. Beslissingen op het vlak van relaties, op het vlak van beroepskeuzes, op het vlak van jobs, op het vlak van ondernemerschap, op het vlak van gezonde voeding, op het vlak van educatie, ... 

Je gaat je niet langer laten leiden door advies van anderen - hoe goed bedoeld dat advies ook mag zijn. Je gaat keuzes maken die helemaal in lijn liggen met je diepste wezen, in lijn met jouw authenticiteit, in lijn met wat jij echt wil. Hoe mooi is dat.