Ben jij een lichtwerker in de coconfase?

Wat is een lichtwerker?


Een lichtwerker is een spirituele term.
Een lichtwerker is iemand die leeft om licht te verspreiden.
Licht naar zijn of haar omgeving, licht naar de wereld.


Een typisch kenmerk van een lichtwerker is dat het enige tijd kan duren vooraleer hij of zij zijn eigen licht ontdekt. Vaak ziet het diep verstopt.


Lichtwerkers worden vrijwel altijd gekenmerkt door een (zeer) uitdagende levensloop, al van kindsaf aan. Vaak voelen ze zich erg onbegrepen. Onbegrepen door familie, op school, door vrienden, in het bedrijfsleven, in relaties.

Vanaf het ogenblik dat een lichtwerker zijn schaduwkant, zijn donkerte eveneens onder ogen durft te zien, treedt er een balans op. Het zet een heel proces in gang van zichzelf beter begrijpen, van het ontdekken van zijn of haar immense licht. Vanaf dat ogenblik is de lichtwerker klaar om zijn of haar licht ten volle te gaan verspreiden, om te transformeren van rupsje naar vlinder.

 

Ben je een lichtwerker in de coconfase Social Balance

 

De valkuil

 

Een valkuil voor een lichtwerker kan zijn dat hij of zij alles vanuit het licht gaat bekijken. Zo werkt het niet. Dat is spirituele bypassing. Er is geen licht zonder schaduw, geen licht zonder donker. Beiden gaan hand in hand.

 

Bij mezelf is mijn transformatieproces in een stroomversnelling gekomen toen ik mijn eigen schaduwkant onder ogen durfde te zien. Dat heeft heel wat jaren geduurd, tot midden 40.

 

Toen ik mij begon te herkennen in de term lichtwerker, ben ik eerst in een spirituele bypass beland. In de zin van 'Liefde en licht voor iedereen', terwijl ik mijn eigen schaduwkant nog niet had omarmd én de schaduwkant van anderen negeerde door alles te bedekken met de mantel der liefde waarbij ik mezelf helemaal voorbijliep.

 

Een volgende valkuil was dat ik al mijn opgelopen pijn ging projecteren op anderen. Wee de narcisten in mijn leven, wee mijn ouders die mij zoveel pijn hadden gedaan, wee mijn familie, wee de wereld die mij niet kon begrijpen.

 

Hoewel dit ongetwijfeld een fase was waar ik doorheen moest, kwam ik er op een bepaald ogenblik achter dat ik zelf kenmerken van narcisme in mij had, dat ik zelf mensen (onbewust) pijn had gedaan, dat ik niet van de wereld kon verwachten dat die mij begreep als ik mezelf niet eerst begreep.

 

Ik kwam erachter dat ik tot de donkerste kamers van mijn eigen wezen diende te gaan om van hieruit donker te kunnen transformeren naar licht. En dat heb ik gedaan. Helemaal tot in de diepte gedoken van mijn eigen donkere kamers, dit keer niet die van anderen of van de maatschappij, maar die van mezelf. 

 

Ik heb narcistische trekken (voortkomend uit diepe pijn van me niet gezien voelen) binnen mezelf naar de oppervlakte gebracht, mijn gedrag naar anderen toe veranderd, mezelf volledig omarmd zowel mijn lichte als mijn donkere kant.

 

Dankzij deze stap is het mij gelukt om degenen die mij voorheen 'pijn' hebben gedaan, te vergeven. En om mezelf te vergeven. 

 

De kracht van vergeving

 

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe sterk de kracht van vergeving heeft gewerkt voor mij. Hier is wel een kanttekening: het is een proces. Het is belangrijk dat je er klaar voor bent. Niemand kan je dwingen om anderen te vergeven. Zo werkt dat niet. Het dient echt vanuit jezelf te komen, zodra je er klaar voor bent.

 

Ik heb dit artikel geschreven op 18 april 2020, in volle Corona-tijd. Het is een tijd waarin vele lichtwerkers ontwaken. Heel mooi om te zien. Rupsjes worden vlinder.

 

Ben jij een lichtwerker Social Balance

 

Transformeren van rupsje naar vlinder

 

Ik geloof heel sterk in de kracht van ieder van ons, in zelfheling. Lichtwerkers hebben de kracht van transformatie in zich. Het jaar 2020 is een jaar boordevol transformatie. Het is nu belangrijker dan ooit dat lichtwerkers hun licht kunnen en durven omarmen. Vele lichtwerkers zitten nu in een soort van cocon. Dé overgangsfase, net voordat het rupsje uitvliegt tot prachtige vlinder.

 

Als een rupsje nog in de cocon zit, beseft het nog niet hoe mooi de wereld en hijzelf eruit zal zien als het is opengebroken uit de cocon.

 

Als je voelt dat je nog in een coconnetje zit en je weet niet goed hoe je hier uit kan komen, ben je welkom voor begeleiding ~ ondersteuning.

Mogelijkheden omtrent support in jouw transformatieproces kan je hier vinden:

Support bij transformatie

Together we can do this 🌷