Rust vinden als hoogbegaafde

Hoogbegaafdheid is een ontzettend waardevolle eigenschap.

En toch hoor ik regelmatig van hoogbegaafden 'was ik maar niet hoogbegaafd' 'ik vind er helemaal niks aan' 'ik leef altijd in onrust' 'mijn gedachten staan nooit stil.

Tot rust komen als hoogbegaafde is inderdaad niet eenvoudig. Maar het kan ♥

Werken als hoogbegaafde

Het is geen sinecure om als hoogbegaafde je plek te vinden binnen het arbeidscircuit. De meeste werkgevers weten amper wat hoogbegaafdheid is. Misschien weet je overigens zelf nog niet dat je hoogbegaafd bent. Dat kan. Dat komt vaak voor. Misschien krijg je het gevoel dat er geen enkele job is die bij jou past. Misschien denk je dat er iets mis is met jou. Misschien denk je dat werken in arbeidsverband niet aan jou besteed is.

Dan heb ik goed nieuws voor jou. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je ook als hoogbegaafde een passende job kan vinden. De belangrijkste eerste stap hierin is bewustwording. Je ervan bewust zijn dat je hoogbegaafd bent. Een volgende stap kan zijn om te onderzoeken hoe je deze mooie karaktereigenschap kan aanwenden.

Burn-out als hoogbegaafde

Hoogbegaafde volwassenen die bij mij terecht komen, zijn mannen of vrouwen die moeizaam hun weg vinden/vonden binnen het bedrijfsleven. Als hoogbegaafde volwassene kan je het gevoel hebben dat je niet past binnen het bedrijfsleven. Waarschijnlijk heb je je vaak onvoldoende begrepen of gewaardeerd gevoeld op de werkvloer.

Het komt vaak voor dat deze volwassenen regelmatig van job veranderen. Helaas gebeurt het ook vaak dat hoogbegaafde volwassenen té lang binnen een bepaalde job blijven hangen. Dit kan er mede oorzaak van zijn dat je als hoogbegaafde werknemer in een burn-out belandt.

Ondernemen als hoogbegaafde

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat het ondernemerschap heel waardevol kan zijn voor hoogbegaafde volwassenen. Wat ik echter voortdurend tegenkom, is dat hoogbegaafde ondernemers die nog onvoldoende in hun kracht staan niet vooruit komen met hun onderneming. Ze hebben téveel plannen, ze missen focus, ze missen daadkracht, ze hebben onvoldoende vertrouwen in eigen kunnen.  

Als je als hoogbegaafde beslist om te gaan ondernemen, is het cruciaal dat je gaat ondernemen op een manier die bij jou past, op een manier die intrinsiek gemotiveerd is, gemotiveerd vanuit jouw diepste kern. Zo is het best mogelijk dat je als hoogbegaafde ervoor kiest om te ondernemen die minder 'sociaal wenselijk' is. Voor hoogbegaafden heeft de term 'succesvol ondernemen' vaak een andere invulling. Succesvol betekent voor hen iets wezenlijks in de wereld zetten. Iets waar de wereld beter van wordt. Iets dat hun voldoening en waardering oplevert. Geld en aanzien zijn vaak niet hun primaire drijfveren. 

Verder is het belangrijk dat jouw ware kern niet meer te diep verstopt ligt onder traumastof.

Samen onderzoeken wat bij jou past

Ik geloof heel erg in de mogelijkheden, het potentieel en de kracht die in ieder van ons zit. Ik geloof in jou.

Als het geloof in jezelf echter is ondergesneeuwd, als jouw authenticiteit nog verstopt zit onder traumastof, kan het erg uitdagend zijn om jouw leven of jouw werk vorm te geven. 

Kennismakingsgesprek

Als je graag met mij wil brainstormen over hoogbegaafdheid, als je op zoek bent naar begeleiding, als je op zoek bent naar een klankbord, ben je welkom bij mij.

Je kan me hier een berichtje sturen

Is begeleiding als hoogbegaafde zinvol?

Ja, maar enkel als je een goede klik hebt met de begeleider.

Als je voldoende vertrouwen hebt in de begeleiding.
Als de begeleider voldoende empathisch is.
Als de begeleider jou voldoende veiligheid biedt.
Als je voelt dat je er stilaan klaar voor bent.
Als de begeleider zelf voldoende kennis en ervaring van hoogbegaafdheid heeft.

Intakegesprek

De beste investering is de investering in jezelf.
Maar dan wel op voorwaarde dat er een goede klik is tussen jou en degene die de begeleiding geeft.

Wanneer we elkaar nog niet eerder persoonlijk ontmoet hebben, start ik met een kennismakingsgesprek.

Ik vraag hiervoor in ruil een bedrag van €70

Via deze link kan je mij een berichtje sturen voor een intake gesprek

Verbinding tussen lichaam en geest

Gezien ik zelf hoogbegaafd ben én een zeer uitdagende kindertijd en jeugd achter de rug heb, heb ik heel lang vanuit mijn hoofd geleefd. Er was een totale disconnect met mijn gevoelens én met mijn lichaam. Ik had ervoor gekozen om 'succesfully adapted' te zijn. 

In mei 2019 ga ik mijn kennis, kunde en ervaring aanvullen met lichaamsgericht werk. Best een uitdaging als hoogbegaafde die telkens vanuit haar hoofd geleefd heeft. Om diepgaand te helen, is het echter cruciaal dat we opnieuw verbonden raken met ons lichaam.

Workshops ~ infosessies

Evenement Datum Beschikbaarheid Locatie Prijs
Workshop 'Het levenswiel als ondernemer' in overleg in overleg Bilzen of in-house 195.00 EUR Meer info