FR Carl Gustav Jung achterna ~ hoog-intuïtiviteit

FR Eerlijk gezegd weet ik niet of de term 'hoog-intuïtief' correct vertaald is. Ik vermoed van wel.

Intussen kennen de meesten van jullie de termen hoogsensitief en hoogbegaafd. Wel, hoog-intuïtief gaat nog een stapje verder.

Hoog-intuïtieve mensen zijn sowieso hoogsensitief, maar hebben daarnaast een uiterst scherpe intuïtie. Albert Einstein, Carl Gustav Jung en Steve Jobs zijn enkele voorbeelden. Volgens mij was de betreurde dj Avicii dat ook ?

Mocht je graag meer willen lezen over hoog-intuïtiviteit kan ik je het boek 'Highly Intuitive People' van Heidi Sawyer warm aanbevelen. 

Zelf ben ik erachter gekomen dat ik hoog-intuïtief ben op het ogenblik dat ik begon met het coachen van ondernemers. Tijdens mijn coachingsgesprekken stelde ik blijkbaar telkens 'als bij wonder' de juiste vragen. Op een gegeven moment schrok het me zelfs een beetje af. Ik begreep niet waar die vragen vandaan kwamen.

Vanuit mijn intuïtie dus.
Je zou het ook kunnen omschrijven als een afstemmen op het 'veld' zoals sommigen het noemen.

Ik vind nog niet veel Nederlandstalige literatuur omtrent het thema. Gelukkig is er tegenwoordig wel steeds meer aandacht voor hoogbegaafdheid. Ik heb overigens al vaak in mijn coachings ervaren dat hoogbegaafde ondernemers vele kenmerken van hoog-intuïviteit vertonen. 

Eigenlijk weet ik al sinds mijn 6 jaar dat ik hoog-intuïtief ben. Door allerhande trauma is dat vervolgens naar de achtergrond verschoven. Nu ik die trauma's steeds meer verwerkt heb, is mijn intuïtie weer aangescherpt.

Handig voor mezelf en om mijn klanten integer én intuïtief te begeleiden ?