UPDATE VERSCHIJNING VAN MIJN BOEK

Ik krijg regelmatig de vraag waar/wanneer mijn boek te koop is. Het plan is om mijn boek in 2022-2023 uit te geven. Het zal verkocht worden op deze website, via Standaard Boekhandel, een aantal geselecteerde boekhandels en Bol.com

Als je graag op de hoogte wil blijven van enige voortgang, nodig ik je graag uit om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief (onderaan deze pagina). Je ontvangt dan ongeveer om de 6 weken een update omtrent mijn boek en omtrent andere activiteiten~inzichten.

Mijn boek 'er is niks mis met jou'

Met mijn boek 'Er is niks mis met jou' wil ik een blik werken op de impact die trauma uit de kindertijd (nurture) heeft bij een begaafd ~ andersdenkend/andersvoelend opgroeiend kind (nature).

In onze Westerse maatschappij denken wij bij kindertrauma al te vaak aan kinderen die opgroeien in oorlogsgebied, kinderen die opgroeien aan de rand van de maatschappij.

De waarheid is echter dit: kindertrauma komt voor in ALLE lagen van de bevolking, OOK in België en Nederland. OOK in de high society gezinnen. 

Er is niks mis met jou

Het streven van mijn boek is om zowel trauma als begaafdheid ~ neurodivergentie bespreekbaar te maken. Om getroffenen een hart onder de riem te steken. Om hulpverleners wegwijs te maken in het brein van neurodivergente volwassenen die kampen met onverwerkt trauma. 

Mijn boek 'er is niks mis met jou' zal verkocht worden op deze website, via de website van Standaard Boekhandel, via Bol en in een aantal boekhandels in Vlaanderen en Nederland.

Heling op collectief vlak

Dankzij het kopen van mijn boek zal je een steentje bijdragen aan herstel van trauma binnen het collectief.
Door collectief bewustzijn te vergroten, door collectieve verwerking, ontstaan er collectieve helingsprocessen. Dit wordt heling op collectief vlak genoemd.

Ik ben een grote voorstander van collectieve heling, van heling in verbinding. Helen vanuit isolement is quasi onmogelijk. Er is een collectieve, verbindende beweging nodig. 

Financiële steun 

Er zijn een aantal stichtingen in Vlaanderen en België die zich toespitsen op heling van volwassenen die getroffen zijn door kindertrauma. Vaak ontbreekt het deze stichtingen aan financiële middelen. Graag wil ik bijdragen aan optimalisering van hun werking door een gedeelte van de opbrengst van mijn boek te schenken aan dergelijke waardevolle stichtingen. Stichtingen die zich vaak belangeloos, dag na dag, inzetten voor het verwerken en het helen van trauma dat ontstaan is in de kindertijd.

Boek 'Er is niks mis met jou'

Inhoud van het boek

Het boek gaat over trauma veroorzaakt in de kindertijd.

Misschien klinkt dat erg zwaar voor jou. Dat kan. Het is ook een beladen thema.

Ondanks die beladenheid wil ik met dit boek sprankeltjes van hoop doorgeven.

Hoe complex en uitdagend ook, er is leven na trauma ♥

Confronterend

Het zou kunnen dat mijn boek confronterend is voor jou. Ik herken dat.

Toen ik zelf de eerste keren mijn eigen kindertrauma diep in de ogen durfde kijken, was ik in een staat van shock.

Weet echter dat bewustwording, herkenning van effecten van kindertrauma, de eerste stappen zijn in de weg naar duurzaam herstel.

Opbrengst van het boek 

Ik heb ervoor gekozen om mijn boek in eigen beheer uit te geven.

Dankzij dit verdienmodel komt er extra geld beschikbaar voor donatie aan een goed doel.

Per verkocht boek zal een gedeelte gedoneerd worden aan een goed doel. Een doel dat zich inzet voor de strijd tegen trauma veroorzaakt in de kindertijd.